Cieľovka: Pre študentstvo (2. stupeň ZŠ a SŠ)
Dĺžka: 1 x 90 minút
Naučíte sa vytvárať chutné a výživné jedlá s nižšou environmentálnou záťažou. Spolu si od základu pripravíme zelené menu, pričom si ukážeme, ako využívať maximum zo surovín, aj aké sú tajomstvá dochucovania jedál. Dostanete tipy a recepty, ktoré jednoducho implementujete vo vašej domácnosti aj v škole. Pripojte sa k nám na ceste k zdravšiemu a udržateľnejšiemu stravovaniu.
Lektori: Zuzana Kováčová a Gábor Pásztor
Zuzana pracuje vo Vzdelávacom centre Zaježová, kde sa venuje vareniu najmä so zameraním na vegánsku kuchyňu. V jej prístupe k jedlu a vareniu kladie dôraz na pochopenie vplyvu našich výberov na životné prostredie. Gabo je absolvent TUZVO a bývalý člen tímu Sokratovho inštitútu mal možnosť spoluorganizovať desiatky workshopov vo Vzdelávacom centre Zaježová. Po nasťahovaní sa do Zaježovej vymenil seminárnu miestnosť za spravovanie Zaježovskej základnej školy, včelín a kuchyňu.


